Skoči na glavno vsebino

December je mesec, ko se ljudje še posebej povezujemo med seboj. Takrat učenje postane tudi del druženja in izmenjava informacij z vrstniki je še bolj zanimiva.

Z učenci 6. a smo se povezali z osnovno šolo Barton Hill Academy iz Torquayja, ki se nahaja na južni obali Velike Britanije. V ponedeljek, 11. decembra smo izvedli videokonferenco preko računalniškega programa Skype, ki omogoča brezplačno medsebojno komuniciranje na daljavo. Tema videokonference je bila voda. Učenci iz Velike Britanije so nam predstavili reko Dart, ki se nahaja v Devonu v Veliki Britaniji. Naši učenci pa so predstavili našo naravno dediščino vezano na vodo, in sicer reko Dragonjo, naše morje in soline, jezeri v Fiesi ter piranske vodnjake. Zapeli so jim tudi slovensko ljudsko pesem Ob bistrem potočku je mlin, ki je vezana na vodo in je del naše kulturne dediščine.

V torek, 12. decembra, so se učenci podružnične šole Portorož priključili mednarodni video konferenci v sklopu eTwinning projekta »Christmas conections troug art«. Na video konferenci so sodelovale osnovne šole iz Španije, Ukrajine, Poljske in Slovenije. Učenci različnih držav so predstavili svoje projektno delo in zapeli pesem v svojem maternem jeziku, vezano na decembrska praznovanja.

Tudi učenci 1. a pa so se povezali z vrstniki osnovne šole Barton Hill Academy iz Torquayja. Njihovi učenci so nam zapeli pesem o jelenčku Rudolfu in povedali, kaj si želijo za praznike, naši prvošolčki pa so se predstavili s slovensko ljudsko pesmijo Izak, Jakob, Abraham.

Učenci vseh sodelujočih šol so bili navdušeni nad tovrstnim načinom izmenjave informacij med vrstniki iz različnih držav.

Zapisala: Mojka Mehora Lavrič

(Visited 102 times, 1 visits today)
Dostopnost