Skoči na glavno vsebino

Christmas truce (Božično premirje)

Naša šola tudi v letošnjem šolskem letu sodeluje v različnih mednarodnih projektih. Eden teh je tudi CHRISTMAS TRUCE (BOŽIČNO PREMIRJE).

V projekt so vključene partnerske šole iz Velike Britanije, Francije, Hrvaške, Italije, Poljske, Ukrajine, Nemčije, Estonije in Romunije.

Skozi projekt bomo obeležili 100. obletnico 1. svetovne vojne, projekt pa je vezan na prav poseben dogodek, ki se je zgodil na Božični dan v času vojne vihre. Vojaki različnih narodnosti so na Božični dan prilezli iz jarkov, skupaj peli božične pesmi in odigrali prijateljsko nogometno tekmo. Ta pobuda vojakov iz obeh strani je bila simbol človeške solidarnosti proti političnim in vojaškim snovalcem vojne. Božično premirje nosi v sebi globoko sporočilo tudi za današnji čas.

Skozi projekt preko spletne učilniceizmenjujemo božične pesmi različnih evropskih držav in spoznavamo njihovo tradicijo, prehrano in navade ob tem prazniku.

Ker projekt poteka preko eTwinning spletne učilnice, se učenci skozi projekt učijo pravilne in varne rabe interneta in uporabe različne programske opreme. Šole pa preko pošte izmenjujejo tudi božične voščilnice z lepimi željami.

10. decembra smo sodelujoče šole sodelovale v video konferenci, kjer so učenci lahko poslušali in peli božične pesmi v različnih jezikih.

Koordinatorica projekta na OŠ Cirila Kosmača Piran:

Mojka Mehora Lavrič

eTwinning projekt Christmas conections trough art 2017

Učenci iz Osnovne šole v kraju Pontevedra, na zahodni obali Španije so prejeli voščilnice, ki so jih izdelali učenci  z naše šole … učiteljica je napisala, da so pošto dobili ravno ob obisku novinarjev na njihovi šoli v kraju.
(Visited 130 times, 1 visits today)
Dostopnost