Skoči na glavno vsebino

 

V petek, 26. 4. 2024, smo se učenci in delavci šole posvetili naravi. V želji, da jo čim bolje ohranimo in čim manj onesnažimo, smo izdelali veliko ličnih stvari in opravili veliko pomembnega dela!

 

 

 

 

IZDELOVANJE ŽELVE

V petek, 26. aprila 2024, smo v šoli praznovali Zeleni dan. V naši delavnici, pri učiteljici Debori, smo izdelovali prav posebno želvo iz odpadnih materialov. Pri tem smo sodelovali učenci 6. b in 4. a. Bilo nas je 14.

Za želvo smo se odločili predvsem zato, ker so te živali ogrožene zaradi onesnaženosti voda.

Učenci smo z izdelkom različno zadovoljni. Enim je izdelek všeč, drugim ne. Učiteljica pa je povedala, da je želva uspela boljše, kot si jo je predstavljala!

Zala Rostan, 6. b

 

PIRANSKE HIŠKE

Danes izdelujemo hiške iz škatel. Škatle smo oblepili s časopisnim papirjem. Okna in vrata smo naredili iz darilnih vrečk. Hiške bomo odnesli domov in z njimi okrasili stanovanje.                                       

Matija, 1. a

 

 

 

RIBICE IN AVTO

Učenci 1. c so izdelovali ribice in avto. Ribice so izdelali iz plastenk. Te so sploščili in jih spremenili v ribice. Zdaj so na razstavi. Izdelovali so tudi avto, ki se ga napihne in gre potem sam po tleh. 

              Po besedah učencev zapisala Laura Černigoj iz 9. a                   

 

 

 

UMETNA INTELIGENCA – ZELENBOT

Naredili smo umetno inteligenco, imenovano Zelenbot. Naš prijatelj Zelenbot nam bo pomagal pri ohranjanju našega planeta. Opozarjal nas bo, kadar bomo škodovali našemu planetu. Ker bo naš dober prijatelj, ga bomo ubogali in skrbeli za naš dom – planet Zemlja!

 Alex Ivančič, 4. a

 

 

 

KOLAŽNE SLIKE

Danes, na ta Zeleni dan, smo se odločili, da se bomo posvetili naši predragi Zemlji. Cel razred se je veselo lotil dela. Jaz sem bila v skupini Gossip Mocarelle. Risali smo ribo, barvali kamne, ustvarjali. Fantje so nam pomagali pri žaganju kartona. V šolo smo prinesli stare zamaške, plastenke, role papirja … Odločili smo se, da bomo uporabili odpadno plastiko. S tem bomo prispevali k čistejši Zemlji. Adnan, Štefan in Rok so lakirali mizo, ki jo bomo postavili v atrij. Marko, Martin in Andrej izdelujejo želvo iz kamnov. Irma, Kevin in Tristan lepijo kamne in školjke. Iva, Tajda in Sara barvajo kamne in rišejo morje.   

                                                                                                Učenci 8. a

ZELENI PIRAN

Naša skupina je pripravljala načrt za pozelenitev šolskih kotičkov, učilnic, vrtov, balkonov, hodnikov … Izdelali smo hišice iz odpadnih tetrapakov in barčice iz orehovih lupin.

V hišice in barčice bomo posejali mikrozelenje. Z malo sreče bomo lahko skupno malico obogatili z zelenimi vitamini, ki jih bomo sami pridelali.

                                   Skupina učencev iz 3. a, 7. a in 7. b

 

ČUDOVITI SVET GEOMETRIJSKIH TELES

V naši delavnici smo izdelovali geometrijska telesa, ki jih bomo uporabljali pri pouku matematike.

Najprej smo izdelali telesa iz odpadnega kartona, nato smo jih pobarvali v poletnih barvah.

Ob koncu delavnice smo vse lepo pospravili in se pri tem zelo zabavali.

Najbolj nam je bilo všeč, da smo delali skupaj učenci 9. a in 9. b!

                                                                                 Učenci 9. a in 9. b

                                      

IZDELAVA VAZ  IZ TETRAPAKOV

Skupina učencev iz 5. a je iz odpadne embalaže izdelovala vaze. Okrasili smo jih z veliko okraski. Poskušali smo doseči, da bi bili okraski naravni, a nam v začetku ni kazalo najbolje.

Kljub temu smo na koncu dobili lepe in uporabne vaze.

                                                                                  Debora Legen, 5. a

 

DRUŽABNE IGRE

Cilj naše skupine je bil izdelati družabno igro, ki bi nas osveščala o dejavnostih, s katerimi lahko varujemo naravo, zabavala s presenetljivimi dejstvi in zamotila s posebnimi izzivi. Ugotovili smo, da je bil cilj prevelik za en dan, zato bomo z delom nadaljevali drugo leto. Takrat bomo lahko uporabili ozadja kartic, ki smo jih pripravili danes.                                                                                           

                                                                                     Zorica Matović

 

UREDIMO ATRIJ

Danes smo v podaljšanem bivanju z učiteljicami obrezovali oljko ter pospravljali vejice. Pometali smo tudi smeti. Na koncu je učiteljica obrezala figo. Sadili smo jagode. Hišniku smo pomagali pospraviti vreče z odpadnimi vejami. Bilo je zabavno in malo tudi naporno. Vsi smo uživali.                                                             

  Irina, 4. a

 

 

(Visited 91 times, 1 visits today)
Dostopnost