Skoči na glavno vsebino

Učenka 4. b razreda Aiša Humar se je udeležila natečaja Živel strip!

Tudi letos so med avtorji stripov in animacij zasledili nekaj  znancev iz prejšnji let, ki so s svojimi novimi stripi pokazali, da je to medij, v katerem še vedno navdušeno izražajo svoje ideje, poglede na svet, orisujejo različne dogodivščine ter sočasno raziskujejo njegove izrazne možnosti in te tudi samostojno ali pod vodstvom mentorjev vsako leto nadgrajujejo.

Posebnost letošnjega natečaja je, da so opazili, da se je stripovski virus intenzivno razpasel med dekleti, ki so letos tudi prejemnice večine nagrad in priznanj.

Na natečaj je letos prispelo 418 stripovskih del, ki jih je ustvarilo 329 učencev in 127 dijakov iz Slovenije, sodelovalo pa je 35 osnovnih in 9 srednjih šol ter 11 posameznikov. Preko 150 osnovnošolcev in 31 srednješolcev je ustvarilo 31 kratkih animiranih filmov.

Pri izboru nagrajencev je žirija upoštevala tako likovno izvedbo kot zgodbo in njuno součinkovanje. Pri prebiranju stripov je naletela na številne talente, za katere upa, da se bo z njimi srečevala tudi naslednja leta.

Razstavo del natečaja, projekcije animiranih filmov in podelitev nagrad bo 7. 4. 2023  v Vodnikovi domačiji Center v Ljubljani, Stritarjeva ul. 7  ob 17.uri.

Razstavo si bo mogoče ogledati do 26. 4. 2023 med 10.00 in 16.00 od torka do petka v nedeljo pa med 10.00 in 14.00.

Zapisala: Tanja Sambolec

Slika: Aiša Humar, Avanture hišnih ljubljenčkov, EPI center Piran, 4. raz., mentor: Vasko Vidmar

(Visited 86 times, 1 visits today)
Dostopnost