Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 21. junija 2021 ob 19. uri bo ŠIMC, Mladinski EPI center Piran v Avditoriju Portorož premierno predstavil kratki mladinski film LOPOVI IN POLICAJI, ki je nastal v okviru mladinske filmske šole.

Športni in mladinski center Piran je v šolskem letu 2020/2021 organiziral filmsko šolo za učence od 7. do 9. razreda osnovnih šol. Filmsko šolo je vodil režiser Damjan Kozole. Prvih nekaj srečanj je bilo izvedenih v »živo«. Na teh srečanjih so udeleženci predlagali svojo zgodbo in pripravili osnutek scenarija. Zaradi korone se je filmska šola preselila na platformo Zoom. Imeli smo redne vaje in mladi so sami napisali scenarij filma. Na Zoom-u so se nam občasno pridružili tudi gosti (slovenski igralci).

Sledile so vaje za igro, ki sta jih vodili mentorici Lada Tancer in Martina Mrakovčić.

Ko so se ukrepi nekoliko sprostili, je sledilo snemanje, ki ga je vodil mentor režije Damjan Kozole, nato še montaža, glasba za film …

Film je zgodba o preživljanju prostega časa mladih v Luciji. Med drugim se dotakne tudi korone, saj je zelo prisotna tako v času kot prostoru. Kratek mladinski film je posnet na Obali, v primorskem narečju in v slengu, ki ga danes uporabljajo mladi.

Lada Tancer, vodja Mladinskega EPI centra Piran

(Visited 166 times, 1 visits today)
Dostopnost