Skoči na glavno vsebino

V petek, 15. novembra, je otroke v slovenskih vrtcih in šolah pričakal tradicionalni slovenski zajtrk.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil, kot vsako leto, tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki ga skupaj pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo in številni drugi partnerji. Projekt osvešča o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi tudi pomembna zdrava navada, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu, da dan začnemo z zdravim zajtrkom. Poseben pomen daje projekt domači, lokalno pridelani hrani slovenskega porekla. Tako so otroci zajtrkovali črn kruh, med, maslo, mleko in jabolko – vse slovenskega porekla in tako pridobili jutranjo potrebno energijo in hranilne snovi.

 

Z učenci smo v razredih v nadaljevanju dneva izvedli različne aktivnosti z naslednjimi vsebinami: pomembnost uživanja lokalno predelane hrane, pomembnost zajtrka v prehrani ter kultura prehranjevanja.

Zapisala Svetlana Bogatinov

(Visited 378 times, 1 visits today)
Dostopnost