Skoči na glavno vsebino

V torek, 22. oktobra 2019, smo se prvošolci in drugošolci Podružnične šole Portorož, udeležili poučne delavnice na temo Podobe sveta.

Fotografije in utrinki, ki smo si jih ogledali in so se nas dotaknili, so zrcalo človeštva in časa, v katerem živimo. Zavedali smo se, kako srečni smo lahko, da smo se rodili in živimo na prelepem koščku našega planeta, kjer ni vojn, grozne lakote in vseh tistih grdih reči, ki jih doživljajo otroci in drugi ljudje po celem svetu. Razmišljali smo, kakšen svet si želimo, kaj nam je pomembno, brez česa ne bi mogli živeti. V skupinah smo strnili svoja razmišljanja tako, da smo narisali skupinsko risbo in jo predstavili drug drugemu. Imeli smo se zelo lepo. Pogovarjali smo se tudi o tem, kako pomembno je znati prisluhniti drugemu, ga poslušati, upoštevati mnenje nekoga, čeprav je drugačno od našega, sodelovati in občutiti zadovoljstvo ob dobro opravljenem delu.

Zahvaljujemo se učiteljici Anki, ki nam vedno znova pripravi zanimive dejavnosti in nas večkrat prijazno povabi na srečanje.

1.b in 2.b z učiteljicama Aleksandro Murtić in Svetlano Bogatinov

(Visited 150 times, 1 visits today)
Dostopnost